Storytime

Egy bögre története

A karácsony már elmúlt viszont szerettem volna megemlékezni egy kicsit az ajándékozásról. Nyilván ilyenkor nem csak olyanoktól kapsz ajándékot, akik száz százalékig ismernek és teljesen tisztában vannak azzal, hogy mi tenne téged boldoggá, hanem olyanoktól is, akik egy kis kutatómunka után sem találják el teljesen a tökéletes ajándékot.

Nem most nem arról fogok nektek panaszkodni, hogy kaptam olyan cuccot, amivel nem igazán tudok mit kezdeni és bár udavariasan mosolyogva megköszöntem nem volt a legtökéletesebb ajándék. Akár történhetett volna így is, de ez ennél egy kicsit bonyolultabb. A harmincadik születésnapomra Havasi koncetrjegyet kaptam ajándékba. A komoly zene híve ugyan nem vagyok, de a sztárvendég a Blue együttes volt, tinikorom kedvenc bandája. Egyszer már majdnem eljutottam egy koncertre, ami sajnos végüll elmaradt.

Egy közel tizenöt éves álmom vált valóra azzal, hogy élőben láthattam ezt a bandát. Sajnos csak négy számot énekeltek viszont ez idő alatt újra visszarepültem a tinédzser éveimbe és sírtam és üvöltve énekeltem végig. Közben készült közel négyszáz kép és rengeteg videó, amik örök emlékként megmaradnak. Vannak olyan pillanatok, amik bevésődnek az emlékezetedbe és, amikor becsukod a szemed újra fel tudod eleveníteni, na nekem ez egy ilyen pillanat lett.

Mi köze ennek a karácsonyi ajándékhoz? Kaptam egy bögrét a Blue együttes képével. Minden reggel iszom kávét viszont óriás méretű bögrét használok, viszont az új bögrém standard méret és ha most kellene megneveznem a kedvenc együttesem már nem a Blue-t mondanám. DE!

Ez a koncert egy fiatal lány dédelgetett álmát váltotta valóra. Az idő alatt minden gondot és problémát elfelejtettem és egy pillanatra kiszakadva a valóságból olyan érzéshullám söpört végig rajtam, ami annyi pozitív energiával töltött fel, mint egy kéthetes tengerparti nyaralás.

A bögrémből ittam egy kávét majd bekerült a többi bögre közé a szekrénybe és itt jön a csavar a történetben. Amikor kinyitom a szekrényt és rápillantok a bögrére egy pillanatra behunyom a szeme és ismét elindul a koncert és már érkezik is a pozitív töltés és energialöket.

Volt már példa, hogy egy megterhelőbb nap közepén azon kaptam magam, hogy nyitom a szekrényt és keresem a bögrét egy kis feltöltődésért. Tudom, tudom ez csak egy tárgy viszont ebben az egy tárgyban megelevenedik egy fiatal tinilány álma és egy két gyermekes anyuka felhőtlen pillanata. Sokszor meséltem már arról, hogy fontosak nekem a bögéim és mindnek van „hangulata” és mondanivalója. Most már elmondhatom, hogy bekerült a gyűjteményembe az egyik legfontosabb darab.

Így történt, hogy egy kedves karácsonyi ajándékból a harmincadik születésnapom megtestesítője lett, egy emlék, amire örökké emlékezni fogok. Ez egy ilyen ok-okozat láncolat és szerintem az ajándékozónak fogalma sem volt róla, hogy minden pillanatban, amikor rápillantok a bögrére, megköszönöm neki, hogy gondolt rám és „bögrébe öntötte” ezt a csodálatos emlékemet.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük