Lifetime,  Storytime

Online KRESZ tanfolyamra járok

Számomra is aktuális témává vált a jogosítvány szerzés. Két gyerekkel azért valljuk be nem egyszerű a közlekedés, akkor pedig főleg nem, ha az egyik gyerkőcöd különbözik a többitől. Egyelőre gyalogosan járunk az oviba és meg kell mondanom Máté már szépen megtanult közlekedni, és nem is akarja elengedni a kezemet, de a jogsi nem is e miatt került terítékre.

Jelenleg nem is hordjuk olyan sok fejlesztésre Mátét, de ha csak a meglévőkre gondolok, és arra, hogy hány átszállással tudnánk, oda eljutni megmondom őszintén, hogy halálfélelmem lenne. Járunk vele a tizennegyedik, illetve a tizenegyedik kerültbe is. Szerencsére most mindent olyan időpontra sikerült megszervezni, amikor vagy a férjem, vagy anyu el tud vinni minket, de ha bármi van, akkor azért ezt így jogsi nélkül nem egyszerű azért megoldani.

Anno úgy gondoltam, hogy csak akkor állok neki a tanfolyamnak, ha már majd teljesen készen érzem magam rá, de most az élet úgy hozta, hogy fel kell nőnöm a feladathoz, legyőzni a félelmeimet és beleugrani. Most ezt könnyen mondom, mert jelenleg az online kresz tanfolyam izgalmasabbnál izgalmasabb moduljait próbálom a fejembe gyűrni, és volán mögött még nem ültem….

Ahogy haladok előre az anyaggal rájöttem, hogy ennek az online KRESZ-nek vannak előnyei, és vannak hátrányai, sőt néha kettő az egyben. A legjobb, hogy a saját tempómban haladhatok, amikor az időm engedi, és a legrosszabb, hogy egy újabb napirendi pont, amit a két gyerek meg a háztartás mellé be kell passzintani.

Azért a KRESZ anyagban is vannak olyan dolgok, amit nem biztos, hogy elsőre megértesz, és ha éppen nincsen melletted olyan ember, aki el tudná magyarázni, akkor nem tudsz kitől kérdezni. Illetve, ami nekem furcsa, hogy az anyag kb úgy működik, mint egy power point prezentáció. Amikor az online oktatást választottam úgy képzeltem, hogy videókon keresztül történik az oktatás.

Ami nagyon jó, hogy felépítését tekintve, rengeteg gyakorló kérdés van már közben is, ami az adott modulra kérdez rá, illetve a fejezetek végén résztesztet tölthetek ki. Ilyenkor csak akkor mehetek tovább ha itt bizonyos százalékot elérek.

Nem tudom ha tanteremben tanulom a KRESZt, akkor mennyi idő lett volna a tanfolyam, de most azt látom, hogy online formában két gyerek mellett körülbelül egy hónap alatt tudok a vizsgára teljes egészében felkészülni. Remélem mire túljutok a vizsgákon, és az orvosi alkalmassági vizsgálaton, addigra nem fog elharapózni a mostani vírushelyzet, és meg tudom kezdeni a vezetés gyakorlati részét is, sőt merek nagyot álmodni, és remélem, hogy a karácsonyfa alá bekerülhet már a jogosítványom is.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük