Lifetime

Átalakulóban a világ

Igen, egy új vírus ütötte fel a fejét a világban, és nekiállt hatalmas pusztítást végezni. Azért a történelem során nem egy pusztító járvány ütötte már fel a fejét, és szedett rengeteg áldozatot. Vajon akkor mit éreztek,mit gondoltak az emberek? Ki hogyan védekezett a súlyos kórságok ellen?

Manapság már pillanatok alatt hírt kaphatunk az adott helyzetről, és a friss intézkedéseket is egyik pillanatról a másikra életbe lehet léptetni, hála a megfelelő információs csatornáknak. Sőt már az sem akadály, hogy megtudjuk mi a helyzet a világ bármelyik pontján. Nem kell semmilyen hajóra, lovas kocsira, futár fiúra várni, ahhoz, hogy értesüljünk a legfrissebb hírekről.

Én most azonban nem a vírust helyezném mondandóm középpontjába. Amióta ez az egész elkezdődött a világnak be kellett rendezkedni az új élethelyzetre. Rengeteg dolog átrendeződött, és ami mondjuk februárban még okés volt, arról azért áprilisban már erősen elgondolkodtunk. Mire is gondolok? Februárban még simán a nyakamba vettem a gyerekeket, és elindultunk felfrissíteni az aktuális ruhatárukat. Ezt a nyári ruhák beszerzésekor már nem tettük meg mégpedig elővigyázatosságból.

Viszonylag gyorsan előjöttek hiányosságok, amik ezzel az újfajta helyzettel társultak. Nagyon sok üzlet online felülete nem volt felkészülve ilyen mértékű forgalom növekedésre, ezért a régen 3-5 napos szállítás egy ideig akár három hét is volt. Persze ez egy komplex dolog, hiszen külföldről rendelik az áruk bizonyos részét, és ha ott megakad, a folyamat az egész megakad. Így szeptemberre viszont azt gondolom szépen bele jött az online kereskedelmi világ és már van elég futár is a futárcégeknél legalábbis azt gondolom. A 3-5 napos szállítást azért nem mindig sikerül tartani, de egy hét alatt azért kivétel nélkül minden csomagom megérkezett az elmúlt két-három hónapban.

A home officeról és az online oktatásról nem tudok nyilatkozni mert egyik sem érintett, bár két kisgyerekkel itthon azért egy kicsit mindig home office, és online oktatás, na meg egy kicsit kijárási korlátozás is. Az első időkben, míg könnyebben meg tudtuk oldani a gyerekeket igyekeztünk itthon hagyni, de mostanra már szépen kezdünk a normális kerékvágásba visszaállni, így ha dolog van és menni kell jönnek ők is velünk.

Hordjuk a maszkot, ahol szükséges. Szeretjük? Dehogy is…. Felvesszük? Persze, hogy fel nem is kérdés. A kezünket is gyakrabban mossuk, ennek hála kétszer annyi kézkrém fogy itthon mint előtte… Ezek a dolgokat hívjuk úgy, hogy a kellemetlen rossz, de azért ezek nem olyan elviselhetetlen dolgok.

Szépen beleszokunk majd ebbe az új helyzetbe. Amit lehet még most is inkább online rendelek meg, és ha meg tudjuk, oldani azért inkább nem visszük magunkkal a gyerekeket. A maszk és a kézfertőtlenítő a táskám szerves részét képezi. Mivel tipikus női táskám van ezért már amúgy is tele van rengeteg mindennel igazából ez a két plusz dolog már nem oszt nem szoroz.

Az emberiség állt már fel nem egy csúnya betegség után, és ez után sem lesz másképpen, addig pedig szépen megtanulunk együtt élni a helyzettel, és igyekszünk az életünket is ennek megfelelően alakítani.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük