Baba-Mama

Hasfájás szörny

Most már így pár hónappal a hasfájás szörny kiköltözése után egy kissé nyugodtabban és átgondoltabban tudom megfogalmazni a gondolataimat. Egy biztos, amikor azt hittem az első gyerekemről, hogy has fájós annak kb semmi köze nem volt, ahhoz, amit a második gyerekem produkált.

A második gyerkőcnél viszonylag hamar elfogyott az anyatej kb három hét után. Szóval itthon szépen megkezdtük a tápszerezést. Máté is tápszeres baba, de ott majdnem három hónapig volt tejem. Akkor apa lecsattogott a boltba, és leemelte az első tápszert a polcról, és onnantól kezdve azt kapta Máté.

Lilinél szabályos kísérletezést kellett végezni a tápszerekkel, és végül ha jól emlékszem talán az ötödik volt az amire azt mondom bevált. Sajnos a pelenka sem telt meg magától, nehezen ment neki a nagydolog, és sokszor kellett rásegítenem. Nagyon gázos baba volt, viszont nem mindig tudott annyit kinyomni, ami enyhítené neki a fájdalmat, ezért rengeteget sírt, és persze az éjszakák is katasztrofálisak voltak.

Máté is kapott a hasfájás ellen cseppeket, így Lilinél is ugyanazt a kombót kezdtük el adni: Espumisan csepp, Biogaia csepp, és a tápszerbe laktáz csepp. Van valami olyasmi mondás, hogy ami az egyik gyereknél bevált, az nem biztos, hogy a másiknál is működni fog. Ennek mi a tankönyvi példája is lehetnénk mert ami a nagynál bevált, az a kicsinél még véletlenül sem működött.

Volt egy olyan pont, amikor azt hittem sosem lesz képes magától elvégezni a nagydolgát. Amiket kipróbáltunk az az Infacol csepp volt, és a Gripe Water. Az utóbbiról meg vagyok győződve, hogy a mi helyzetünkön csak rontott, az édeskömény tartalma miatt még gázosabb lett a helyzet.  Amikor már kipróbáltunk egy valag cuccot kezdtem rájönni, hogy ennél a gyereknél egyetlen dolog lesz, ami segíteni fog és az pedig az idő.

Borzasztó látni, ahogy szegény napról napra szenved, erőlködik. Amikor neked kell segíteni, hogy megkönnyebbülhessen… Aztán szép apránként elkezdett javulni a helyzet. Az elején kb két naponta ment magától a dolog, aztán meg már szépen úgy, ahogy a nagykönyvben megvan írva.

Aztán persze, amikor kibontanád a pezsgőt, úgy a hatodik hónap körül, hogy a hasfájás szörny végre kiköltözött a házból, akkor újabb albérlő érkezik, mégpedig a fogmanó személyében….

A nagydolog megsegítését felváltja az ínymasszírozás, és a kis fogacskák átsegítése… Szóval nincs két egyforma gyerek, és nincs két egyforma bevált recept sem… Az első körben kaptam egy kis hasfájást, és egy villámgyors módon lezajló fogzást, míg a második kör ennek a triplája volt.

Istenen veled Hasfájás Szörny! Ne aggódj Fog Manó téged is le fogunk győzni!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük