Lifetime,  Storytime

Nyaralás kisgyerekkel – Storytime

Kicsi gyerekekkel nyaralni indulni kb annyi cuccot jelent az autóban, mintha fognád és a kocsi után kötnéd az egész házat. Idén úgy alakult, hogy mi is felnyaláboltuk a gyerekeket, és elmentünk egy pár napra pihenni.

Alapvetően jó szervezőnek tartom magam, és már egészen fiatalon, minden nyaralás előtt tűpontos listát készítettem arról mit fogok magammal vinni. Amikor azonban nem csak magadnak pakolsz hanem két gyereknek és a férjednek is akkor azért kicsit más a tészta. Mivel mostanában szélsőséges az időjárás kénytelen vagy mindenre IS felkészülni, így a sok nyári cucc mellett helyet kapnak a melegebb holmik is a táskában. Annak függvényében készülsz össze, hogy mit csináltok a nyaraláson.

Ez persze megint egy érdekes dolog, mert eltervezel dolgokat, hogy mi mindent akarsz megvalósítani, és mi mindenre lesz időd, de azért két gyerek mellett ennek a felére sem jut elég idő. A fő szempont a pihenés volt, és mivel öt felnőtt volt a két gyerekre azért sikerült úgy alakítani, hogy mindenki tudott egy kis „énidőt” lopni magának.

Térjünk vissza az összepakolásra. A gyerkeknél gyakorlatilag a létező összes élethelyzetre fel kell készülni, vagyis inkább megpróbálni felkészülni…. Nem sikerült, mert álmomban sem gondoltam volna, hogy orrcseppre, orrszívóra lehet szükségünk… Ruhája volt mindenkinek bőven, sőt abból hoztunk is haza jócskán, és azt gondolom a játékokkal sem volt probléma.

Mivel Máté még nem igazán tudja megmondani mit szeretne magával vinni így ezen a kérdésen azért götcsöltem egy ideig, hogy mik azok a cuccok amivel szépen el tud játszani. Azt kell mondjam nem volt semmi gond mer a gyerek hamar feltalálta magát, és a kisautók mindig minden körülmények között jó játéknak bizonyultak.

Azért az elején borzasztó neheze alkalmazkodott, és nem is igazán értette meg, hogy mi most ott fogunk lakni abban a házban. Félt, hisztizett és minden áron vissza akart ülni az autóba és hazamenni. Sajnos ez egy gyenge pontja a gyerkőcnek, hogy borzasztó rugalmatlan, és minden újdonságtól retteg egészen addig, amíg fel nem méri, és meg nem érti az adott szituációt utána már nincsen probléma. Az első éjszaka után már jött ment szépen játszott.

Egy apartmant béreltünk,ahol ez alatt a pár nap alatt csak mi laktunk így miénk volt az egész ház. Amennyire féltem ettől az egésztől, hogy, Máté hogy fogja viselni, hogy a kicsit el tudjuk e majd altatni egy utazó ágyban, és hogy vajon mindenki fog e tudni eleget pihenni,végül minden aggodalmam alaptalannak bizonyult.

Persze azért a végére mind a két gyerekem taknyos lett, így mi a kicsivel egy éjszakával hamarabb hazajöttünk, mert nem volt nálam sem orrcsepp, sem pedig orrszívó. Ő még sosem volt megfázva, így nem is igazán lehetet tudni, hogy viszonyul a bacikhoz, ezért nem kockáztattunk végül, mert bár orrcseppet kaptunk a gyógyszertárban, biztos, hogy nem lett volna túl jó éjszakája senkinek, a nyűgös bedugult orrú kicsivel….

Tanulság: Gyerekkel csak úgy indulj el nyaralni hogy készülj fel minden létező nyavalyára…

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük