Lifetime,  Shopping

Impulzusvásárlás,halmozás

A múltkori bejegyzésemben említettem, hogy a ruhatáram megzabolázásán dolgozom éppen gőzerővel. Ennek eredményeként sok olyan darabot találtam, amik számomra nem biztos, hogy előnyösek, de még itt sem álltam meg.

Jelenleg azon vagyok, hogy a jogosítványomra gyűjtsem össze a pénzt, amit viszonylag rövid időn belül le kéne tennem. Persze a spórolás csak egy része a megoldásnak, ezért úgy döntöttem, hogy a nem használt holmijaimnak új gazdát keresek. A gyerekek körül is vannak bőven cuccok, amiket már nem használunk, vagy éppen alig használtunk és még simán kiszolgálnak több gyereket is így ezeket is meghirdettem.

Ennek a bejegyzésnek nem ez a lényeges pontja. Világ életemben ingadozott a súlyom hol lefele, hol felfele ezért javarészt volt itthon mindig több méretű ruhából betárazva. Most ezeket a régi kartondobozban tárolt darabokat is előszedtem, és roppant szőrös szívvel, de kiselejteztem.

Az az igazság, hogy nem szeretnék ennyi felesleges dolgot tárolni. Kicsit mostanra kezdem azt érezni, hogy ellep a rengeteg holmi, és valószínűnek tartom, hogy a 3 számmal kisebb felsőbe sem mostanában fogok belefogyni. Amennyiben mégis ennyit csökkenne a ruhaméretem,akkor majd ráérek én is új darabokat keresni magamnak,mert mindig lesznek nők/lányok akik selejtezik a gardróbjukat. A csajok már csak ilyenek…. stílusváltás, méretváltás, pasi váltás szóval mindig van valami jó kis indok a szelektálásra.

Ilyenkor mikor a házban tartok nagy selejtezést eszembe jutnak, a régi töri órák. Amikor még az emberek azzal kereskedtek, ami otthon volt, vagy amit ők maguk elő tudtak állítani. Vajon ha ez még most is így lenne akkor is ennyi felesleges szemét keletkezni például a ruhaiparban? Persze a fogyasztó társadalom ma már eléggé elfajult, és gyakran esnek impulzusvásárlásokba az emberek, és ez alól én sem vagyok kivétel. Illetve nem voltam kivétel. Szeretnék mostantól tudatosan vásárolni. Azoknak a dolgaimnak, amik még használható azoknak újgazdát keresni,a használhatatlan holmiktól pedig megszabadulni, és igyekszem nem újra felhalmozni „felesleges” holmikat.

Miért is hadoválok most erről? Mert rájöttem, hogy bazi gyorsan bazi sok cuccot fel lehet halmozni, és sajnos ezek közül vannak olyanok, amiket csak párszor, vagy egyáltalán nem használsz. Talán ha akkor,amikor egy ilyen holmit leemelek a polcról,akkor egy kis manócska a vállamon azt suttogná, hogy tegyen vissza, akkor okosabban cselekednék. Így utólag azért sok minden nem ér már annyit mint az elején még a boltban. Persze ez tipikus eset: MI LETT VOLNA HA….

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük