Lifetime

Tökéletes diéta?

Manapság már megszámlálhatatlan különböző fogyókúrás módszer létezik, amik közül gyakorlatilag lehetetlen megtalálni a tökéleteset. Ez is ember függő, hogy kinek mi válik be, ki miről képes könnyebben lemondani, illetve mekkora az elhatározása. Létezik egyáltalán tökéletes diéta? Nem egyszerűbb egy egészségesebb életmódot választanunk?

Én is mint mindenki más nem egy fajta fogyókúrás módszert, és mozgásformát próbáltam már ki az életem folyamán, azonban nagyon sokáig nem leltem rá a tökéletesre. Sokszor estem bele az úgynevezett jojó effektusba, amikor lement jó pár kiló, de amikor abbahagytam a kúrát annál több jött rám vissza.

Igazából talán a lelkesedés, és a motiváció volt az, ami a leginkább hiányzott, meg persze tudni kell, hogy a nőgyógyászati betegségemnek hála sokkal nehezebb lefogynom, mint egy átlagos embernek. Kellett valami más módszer, amivel tartósan megtarthatom a súlyomat. Az egész dolog ott kezdődik, mint egy jóféle lelki probléma. Be kell ismerned magadnak, hogy gond van, és ideje segítséget kérned.

Végül a valószínűleg sokak által ismert Regenor kúrába kezdtem bele. Nagyon gyorsan megindult a fogyás, viszont a kezdeti lendület idővel csökkent, mert az elején a szervezetben felhalmozódott káros anyagoktól szabadít meg, illetve a „lerakódott” víztől. Nem mondom, hogy a könnyen betartható életmódok közül való, mert rengeteg lemondást kíván. Én ha tehetném semmi máson nem élnék csak gyümölcsön, így ezekről lemondani borzasztóan nehéz volt, és a grapefruit ami engedélyezett sajnos nem tartozik a kedvenceim közé….

A tejtermékek hiányát talán még jobban viselem, mint azt hogy nem ehetek narancsot, barackot, banánt, a nyári hőségben dinnyét és még sorolhatnám. Egy szó mint száz a fogyásért áldozatokat kell hozni, ezeknek az áldozatoknak hála pár hónap alatt közel húsz kilótól szabadultam meg, és ezerszer egészségesebbnek éreztem magam, mint előtte. Szebb lett a bőröm, a hajam, és nem mondom, hogy a kúrának hála, de elsőre sikerült teherbe esnem a második gyerkőcömmel.

Idén januárban kezdtem bele ismét a Regenoros életmódba, mert a terhesség alatt szüneteltettem a diétát. Így lassan húsz nap után kezdek visszarázódni az új/régi étkezési szokásaimba és nagyon várom, hogy hosszútávon a mérleg is mutassa az eredményt.

dav

Persze, amint az orvos engedélyt ad rá elkezdek szép apránként újra tornázgatni itthon már amennyit a két gyerek engedélyez. Viszont úgy gondolom ez nem egy versenyfutás, ez egy másfajta életforma, egy komplex dolog, amit nem lehet,nem szabad siettetni szóval csakis hosszú távú eredményeket várok, amik meg is fognak maradni, mert mindent meg fogok tenni ezért.

Zárógondolatként mindenképpen érdemes több fajta diétát kipróbálni, és utána olvasni hol mit engedélyeznek. Alaposan végiggondolni mi az amiről képesek vagyunk lemondani, és mi az amiről nem, illetve azt is át kell gondolni, hogy rövidtávú eredményt akarunk, vagy pedig egy egészségesebb szervezetet, és egy csinos külsőt amikor a tükörbe nézünk. Ami szintén fontos, hogy a mozgás valamilyen formája szerves része a dolognak legyen szó diétáról vagy pedig teljes életmódváltásról.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük