Lifetime,  Shopping

Ruhák viharában

Sosem voltam vékony alkat. Rajtam mindig volt mit fogni, és az öltözködés azért mindig okozott egy kis fejfájást. Bár a fogyókúrák tömkelegét kipróbáltam, és mostanra úgy tűnik megvan a számomra megfelelő, azért tisztában vagyok azzal, hogy sovány nem leszek sohasem. Megszoksz vagy megszöksz… Így mára már megbarátkoztam magammal a hol kisebb, hol nagyobb hurkáimmal

A genetikám, és egy nőgyógyászati betegség is közre játszik abban, hogy már attól hízok két kilót ha elsétálok egy cukrászda előtt. Szerencsésnek mondhatom magam hiszen egy boldog házasságban élő két gyerekes anyuka vagyok. Ebből is látszik nem a kilók számítanak, illetve meg kell találnod a te másik feledet.

Ez a mai cikkem igazából nem is erről fog szólni, hanem az öltözködésről, illetve a saját belső „vívódásomról”. Még egy pár hónappal ezelőtt dobta fel a face, hogy az inStyle Magazin, egy gardrób challenge csoportot indít, aminek a „mentora’ Lakatos Márk. Nem is volt kérdés, hogy nekem is ott a helyem. A Shopping királynők című műsorát követtem, illetve fordult már meg a kezemben stílustanácsadással kapcsolatos könyve is.

Szóval voltak heti feladatok, utána pedig mi nők egymásra lettünk bízva. Szépen mindenki mutogatta a szebnél szebb ruháit. Arról nem volt gond képet feltöltenem, amiről azt gondoltam, hogy jól áll. Ezekhez kaptam Márktól is kommentet így kiderült, hogy „Hófehérke” típus vagyok, és körte az alkatom.

Támpontnak ezek az információk persze tök jók, de gondoltam egy merészet és random kivettem felsőket a szekrényemből. Ezeket feltettem kérdés gyanánt, hogy a csoportban lévő hölgyek szerint mit hagyjak meg és mit dobjak ki. Annyi pozitív és kedves kommentet soha életemben nem kaptam. Még ha éppen kicsit kritizáló volt a hozzászólás azt is roppant kedvesen írták le, és bizony teljesen egyet is értettem ezekkel.

Az az igazság, hogy visszaadták az emberekbe vetett hitemet, és baromi nagy kedvet kaptam ahhoz, hogy igazi kritikus szemmel válogassam át a ruhatáramat,és az ott kapott tanácsok alapján próbáljak újabb darabokat beszerezni.

Azért az életem folyamán duci kislányként inkább a csúnya negatív, és megalázó kommentek, megnyilvánulások voltak inkább a jellemzőek, és talán ez is játszott közre abban, hogy nagyon sokáig utáltam a testemet. Mostanra ha a tükörbe nézek egy szép nő néz vissza rám, akinek vannak olyan részei a testének amit nem szeret, de ez így van jól.

Szóval a hölgyeknek köszönöm, azt a lelki erőt, és azokat a kedves és építő hozzászólásokat, amiket kaptam, mert ma már bátrabban nézek szét a boltokban, és a szekrényem is kezd szép apránként a pénztárcám határain belül megújulni.

Szeretnék egy „megújult” külsőt magamnak, hogy ne csak a kövér anyát lássák,aki hatalmas leplekbe bújva rejtegeti magát, hanem egy igényes jól kinéző nő legyen belőlem. Ennek egyik lépése a ruhatáram megújítása, valamint a sminkes szekrényem felfrissítése. Sosem tanulta a sminkelést, és eddig ez sem érdekelt, de mára ez a helyzet is megváltozott.

Ósszegezve bármennyit is mutat a mérleg, bárhogy is nézel ki, tök mindegy mennyi idős vagy ha érzed magadban az erőt ahhoz, hogy külsőt válts akkor bele kell vágni. Ha te jól érzed magad a bőrödben, a ruháidban, a sminkedben akkor bizony a külvilág egy önbizalommal teli nőt fog látni, és a pozitív visszajelzés mindig építő jelleggel hat a kis lelkedre.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük