Lifetime

Influencer influenza

A múltkor nagyon sokat gondolkoztam miért is kezdtem bele ebbe az egész weboldal készítésbe, illetve a youtube csatornába…. Az az igazság tejesen sosem jutottam dűlőre saját magammal, de mint tudjuk az az online tartalomgyártás ma már egy menő foglalkozásnak, hobbinak számít.

Már nagyon fiatal koromtól kezdve része az életemnek az írás, és igen szenvedek egyfajta közléskényszerben. Az életemet is úgy alakítottam, hogy egyszer a média kőkemény iparágában tudjak majd elhelyezkedni. Egyelőre ezt még nem sikerült elérni, hiszen egy borzasztó telített szakmáról beszélünk.

 Akkor hol próbálja meg az ember lánya kiírni magából a gondolatait? Általában a különböző blogos felületeken. Ezen a téren volt több próbálkozásom, viszont ott inkább csak magamnak írtam, mint egyfajta napló. Aztán egy idő után rájöttem, hogy a saját történeteimmel, problémáimmal és megoldásaimmal esetleg tudok másoknak segíteni, így jött a saját honlap ötlete, és ennek köszönhetően olvasod ezt a cikket most.

Persze ez sem könnyű, hiszen nem akarok megmondó emberré válni és úgy beállítani magam mintha bizonyos dolgokhoz mindenki másnál jobban értenék…. Leírom a gondolataimat, tapasztalataimat vagy éppen szempontsoromat dolgokkal kapcsolatban, hátha valakinek pont ezzel segítek.

 Rengeteg az enyémhez hasonló oldal van szerte a neten, és én magam is rengeteg ilyen oldalt olvasok. Akadtak olyan cikkek, amiket tovább gondolva jöttek jó ötletek, és ihlet egy probléma megoldásához. Ezt mindenki maga dönti el mennyire hasznos neki, vagy éppen mennyire szórakoztató. Azért az emberekben egyfajta kíváncsiság benne van a másik élete iránt, és ha más gondjaival foglalkozik, akkor a sajátjával nem kell. Pont ezért népszerűek például a valóságshow-k, vagy az olyan youtube csatornák, ahol mások életébe leshetünk be.

Szóval a saját weboldal elindítása, és a „lifetime” jellegű cikkek megírása nem is volt kérdéses. Rengeteg dolgot tudok így magamból kiírni néha terápiás jelleggel is, és csak remélni tudok, hogy segít másoknak, vagy éppen csak jót szórakoznak egy két gondolatomon. Amikor azon kezdtem el gondolkodni, hogy belevágjak e a videózásba az már egy sokkal hosszabb és komolyabb elmélkedés volt.

Tanultam rádiózást, forgattam már videót iskolai körülmények között, de nem éreztem magamban a csít, hogy saját videókat csináljak. Az az igazság nem szeretem a saját hangomat visszahallgatni, és nem mindig érzem magamat kamera elé való személynek. Azt viszont nekem is be kellett látnom,hogy vannak olyan témák, amiket sokkal hatásosabban lehet eljuttatni a közönség felé videó formájában, mint leírva.

Az első néhány videómat végig feszengetem, és a vágással is meggyűlt a bajom, majd a szorongásom fokozatosan oldódott. A vágással még mindig hadilábon állok, de videóról videóra fejlődök, szóval azért annyira reménytelen mégsem vagyok. Az pedig, hogy folyamatosan csinálom a felvételeket, visszanézem, vágom, talán egy kicsit segít abban is, hogy megbarátkozzam saját magammal, és közelebb kerüljek a belső Énhez. Ahhoz, hogy átadjam a gondolatokat, vagy szórakoztassam a közönségem szívvel lélekkel, ahhoz nem árt, ha megbékülök saját magammal is.

Miért írtam le ezt a sok mindent? Manapság már szerintem kb minden ötödik embernek van valamilyen közösségi platformja, amit rendszeresen használ, a youtubeot tömegével árasztják el a videók rengeteg érdeklődési kört lefedve. A jövő azt gondolom ott található meg…. Nem fogom a neten keresgélni x-y telefon jellemzését, ha megnézhetek róla egy videót, nem fogok megfelelő sampon után kutatni, ha megnézhetek számos ajánlást a neten, és még sorolhatnám. Az influencer szónak talán mégis van köze az influenzához, mert pont olyan fertőző ez a dolog is….

Azért egy idő után mindenki megtalálja, a kedvencét legyen szó youtuberól, instagramról vagy egyéb platformokról. Nehéz vállalkozás ez az egész, és ez igazán csak akkor tudatosult mikor elkezdtem ezt az egészet. Rengeteg munka. és rengeteg idő kell, hozzá mire meghozza a gyümölcsét.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük