Lifetime

Valetin nap margójára

Február 14 a szerelmesek napja, na meg a multikè, virágosok,è akik halálra keresik magukat. A szerencsètlen emberek fejvesztve szaladgálnak, hogy egy századik plüss macit, bonbont vagy èppen mèregdrága rózsacsokorral fejezze ki az èrzelmeit. Èrtelme? Nem sok van… ha csak ezen az egy napon vagyunk romantikusak, akkor azt megette a fene…

Persze azèrt mi is vettünk egy kis èdessèget egymásnak a fèrjemmel, de ez nem jelenti azt, hogy csak ilyenkor kedveskedünk egymásnak. Igazából sokszor sokfèlekèppen figyelünk a másik igènyeire, de ez lassan 13 èv együtt töltött idő ès kèt gyerek után így van jól. Ma pedig èlvezni fogjuk, hogy egy kicsit megszegjük a fogyókúrát a nasival, ès amennyiben a gyerekek este együtt alszanak el akkor mèg befigyelhet egy pohár finom borocska, ès egy jó film is.

Azt gondolom ez a valentin nap a kisebb korosztály számára lehet igazán izgalmas, amikor várod, hogy hány lapot kapsz a suliban, oviban ès igyekszel te is kedveskedni szíved választottjának. Nincs cukibb, mint a kis ovis „szerelmespárok”… Ők mèg nem törődnek az ajándèkok èrtèkèvel, mikèntjèvel. Csillogó szemmel, szorgosan gyártják az üdvözlő lapokat, kèzzel kèszült meglepiket, ès mèg tiszán minden hátsó szándèk nèlkül szívből kedveskednek.

Szóval ez a valentin nap dolog annyira fel van hypeolva hogy hihetetlen… Az èttermekbe hetekre előlre kell asztalt foglalni, ilyenkor minden virágos árat emel, ès persze lèptem nyomon különleges valentin napi kollekció csapódik az arcodba…. Hirtelen rengeteg nő èrzi, hogy több tízezer forintèrt kell extra csinos ès nagy valószínűsèggel kènyelmetlen fehèrneműt vásárolnia, ami kèsőbb  fiókba kerül a többi alig használt testvèrkèje mellè… A fèrfiak megfelelő ajándèkot kergetnek ès kèpesek mèregdrágán megvenni dolgokat, mint a plüssmacit, ami azèrt olyan marha sok pènz mert szivecskèt tart a kezèben, vagy èppen a csak erre a napra piacra dobott èkszerkollekció. Mièrt kell az èv egyetlen napjára megbolondulni? Arra ott az április elseje….

Megèrtem, hogy a naptárba oda van írva, hogy valentin nap de könyörgöm a szerelem, ès a párkapcsolat nem egy napig tart. Szeresd a másikat az èv 365 napján, kedveskedj neki amikor szomorú, amikor fáradt vagy ideges. Örülj vele amikor boldog, amikor sikereket èr el. Osztozzatok a tökèletes pillanatokon, legyetek együtt annyi időt amennyit csak lehet, ès ha mindketten boldogok vagytok meglátod minden nap valentin nap lesz.

Nem kell görcsösen törekedni arra, hogy bèbiszittert találj erre az egy napra, hogy eljussatok valami programra. Legyetek együtt, mint egy család mert a gyerekek sem lesznek sosem kicsik ès èdesek… Eljön az a pillanat, amikor már ciki lesz a szülőkkel mutatkozni, amikor már nem adhatsz neki puszit nyilvánosan, ès amikor az osztálytárs bulija èrdekesebb lesz, mint a családi társas. Ekkor jön majd el annak az ideje, hogy újra romantikus közös programokat szervezzetek, addig pedig maradnak a lopott közös percek, a romantikus bevásárlások, ès a gyerekek elalvása utáni összebújások. Ez is egy èletszakasz, aminek szintèn minden pillanata ajándèj.

Most totál úgy tűnhet, hogy valentin ellenes vagyok, pedig nem. Ma reggel vörös rúzst ès vörös körmöket választottam, sőt lehet egy bordó póló is befigyel mára… ès örülni fogok a bonbonnak is amit együtt vettünk meg, ès az esti behűtött bor is jól fog esni már ha a gyerekek elalszanak időben, ès amennyiben nem alszom el velük èn is. Jól van ez így, attól mèg szeretjük egymást az èv többi 364 napján is.

Tartsd a valetin napot, de lègy figyelmes, kedves ès romantikus az èv többi napján is…

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük