Lifetime

Induljunk neki az új évnek

Úgy gondoltam egy kicsit újítok a dolgokon és idén nem tettem semmilyen fogadalmat, viszont arra a döntésre jutottam, hogy ideje kézbe vennem a dolgokat. Mit jelent ez? Megérett a pillanat arra, hogy az életteremben, és a család életterében egy hatalmas szelektálást tartsak…

Meg mondom őszintén vannak olyan polcok, és dobozok amiben a költözés óta nem volt rend rakva, vagyis lassan egy éve nem szagoltam hozzá. Így történhetett, hogy a spájzban találtam lejárt zacskós leveseket, és saláta önteteket, illetve lejárt testápolót és micellás vizet is ki kellett dobnom.

Tudom, tudom most mindenki elszörnyed, hogy minek vettem többet bizonyos dolgokból, mint amit el tudok fogyasztani. Nos többek között ez is az egyik oka annak, hogy belekezdtem ebbe a selejtezésbe. Nem szeretnék beleesni abba, a hibába, hogy csak azért tartok itthon valamiből többet, mert: akciós volt, kuponom volt rá, szép volt a csomagolása, új termék jött ki és még lehetne sorolni a kifogásokat. Szóval azokból a termékekből, amiről tudom, hogy nem fogom elhasználni nem, fogok többet halmozásba kezdeni.

DE…. Nekem mindig van itthon rengeteg samponom, balzsamom és tusfürdőm. Miért? Az utolsóra a legkönnyebb a válasz hiszen négyen viszonylag gyorsan fogyasztjuk ezt a terméket, illetve mivel rengeteg hajam van ezért hetente kétszer, de van hogy háromszor is meg kell mosnom, és bizony több terméket használok el egy alkalomra, mint akinek például vékonyszálú haja van. Ennek az egésznek a lényege, hogy tudatosan vásároljak, és tudatosan „raktározzak”, elérve ezzel azt, hogy a következő évi szelektálás alkalmával ne kelljen semmit kidobnom.

Az idei év első hónapját szánom arra, hogy szépen apránként haladva nézzem át a szekrényeket, fiókokat, dobozokat és mérlegeljem mi is az amire nekem, vagy a családomnak szüksége lehet. A ruhatáram mindenképpen vérfrissítést kíván hiszen a terhesség után kezdem visszanyerni az előtte lévő alakomat, így onnan bizony sok dologtól meg kell válnom. Ezeknek a daraboknak igyekszem mindig új és szerető gazdát találni. Illetve a cipőim között folyik még nagy szelektálás mert két gyerek mellett most már a legelső szempont a kényelem és mivel én sem vagyok éppen könnyű testalkat nem mindegy mi van a lábaimon….

Nagyon jó érzés mikor végignézek egy-egy már átselejtezett szépen rendbe rakott szekrényen, és persze az is jó dolog amikor a számodra megunt dolgok új otthonra találnak valakinél akinek a te megunt cuccaid bizony kincset érnek. Időnként nem árt ha átnézed az életteredet magad körül , mert az ember hajlamos a halmozásra, és mivel sajnos a birtoklási vágy is része az életünknek hamar meg tudunk tölteni szekrényeket, sőt akár egy egész házat is felesleges cuccokkal. Persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy az anyagi javak leginkább addig érdekesek, míg meg nem szerezzük őket, és utána már nem is okoznak akkora örömet mint amit vártunk volna tőle. Nem mondom, hogy én nem szeretek vásárolni, mert az oltári nagy hazugság lenne, csak idén talán egy kicsit idősebb fejjel most már máshogy látok dolgokat, és megpróbálok a változás útjára lépni.

Remélem sikerül, és remélem más is kedvet kap egy kis szortírozáshoz, mert higgyétek el az átlátható élettér segít abban, hogy a mindennapjaid is átláthatóbbak legyenek, és nem utolsó szempont, hogy mennyire király dolog ha mindent elsőre megtalálsz és nem kell nagy kupac kacatok között kutakodnod.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük