Lifetime

2019 összegzése

Annak idején valamikor régen2018 végén úgy indultunk neki az új évnek, hogy a legnagyobb dolog a költözés lesz, utána szépen apránként csináljuk meg a felújítást. Szóval egy viszonylag nyugodt eseményektől mentes 2019-es évet terveztünk. Ennek pontosan az ellenkezőjét sikerült megvalósítani.

A férjem is és én is szerettünk volna második gyereket, de az mind a kettőnket meglepett, hogy első próbálkozásra össze is jött. Így történt, hogy márciusban kiderült, terhes vagyok, és már lőttek is a nyugis évnek. Had ne mondjam, hogy rögtön új nőgyógyász kereséssel kellett az egész bulit kezdeni, még szerencse, hogy volt ismeretség. Most már nyugodtan kijelenthetem, hogy nagyon jó váltást sikerült alkalmazni, mind orvosilag, mind kórházilag. Szóval haladt az idő én pedig szépen jártam a sok vizsgálatra, és készültem a szülésre.

Közben kiderült, hogy kislányunk lesz. Természetesen a nagyobbik gyerkőc kisfiú így mindenből fiús van itthon. Még szerencse, hogy szintén ismeretségnek köszönhetően tudtunk cserélni egy kisfiút váró mamival, így viszonylag egyszerűen jöttünk ki a dologból.  A kislányom december nyolcadikán csatlakozott a családunkhoz egy kellemes második császármetszést követően. Erről majd mesélek egy másik posztban. Így a karácsonyt már négyesben töltöttük, és elkezdhettük az ádáz harcot a hasfájással.

A nagyobbik gyerkőc elkezdett fejlesztésre járni, hogy amennyire csak lehet, utolérje a társait. Nagy sokára megkaptuk a papírunkat arról, hogy sajátos nevelési igényű a fiam, és most már legalább tisztában vagyunk azzal hol és milyen formában, milyen szakemberek bevonásával tudjuk őt fejleszteni. Az én egyik nagy kívánságom, és vágyam, hogy a következő évben végre megszólaljon, hogy bele tudjak látni a pici buksijába…

Közben próbálkoztunk megszokni a kertes házat, a társasház után. Fűnyírás, lombseprés, hólapátolás és egyéb kellemetlen velejárója annak, ha saját udvarod van. Ismerkedtünk a szolgáltatók világával, és rájöttünk, hogy bizony nagyon oda kell figyelni melyik hónapban mennyit, fizetünk, mert könnyű pórul járni. Aztán az olyan apróságokról ne is beszéljünk, mint a bedöglött mosógép, aminek persze tizen x év után pont ilyenkor kell letérdelnie… Szembesültünk olyan hibákkal is, amiket csak akkor veszel észre ha már huzamosabb ideje bent laksz, így kellett a tetőt is megrestaurálni például vagy küzdeni a párával. Persze tudom ez mind mind normális és előfordul, de azért az újabb és újabb megoldandó problémák sosem esnek jól az embernek, főleg ha csőstül jönnek.

Persze a második gyerekünk születésén kívül is voltak klassz dolgok ebben az évben. Sikerült kétszer is eljutnom Bécsbe és jól bevásárolni a Primarkban. Előtte csak a youtube-on látott haul videókat lestem, és megölt a kíváncsiság, hogy milyen dolgokat lehet ott beszerezni. Mondanom sem kell, hogy fogok még Bécsbe látogatni.

Az én célkitűzésemet nem sikerült elérnem ebben az évben. A honlapjaim bár elindultak nem volt kapacitásom a rendszeres üzemeltetésre, a youtube csatornámról nem is beszélve, ezért az egyik nagy fogadalmam a jövő évre, hogy megpróbálok több időt fordítani a blogolásra. Ötlet rengeteg van a fejemben, és úgy gondolom, vannak olyan dolgok amik szót érdemlenek hátha valaki tud erőt, ihletet meríteni a tapasztalataimból.

 Egy dolog viszont már most biztos, a saját magammal szemben támasztott követelményeket alacsonyabbra veszem, és nem akarom majd egyik napról a másikra meghódítani a világot, hanem szép komótosan, de annál elszántabban. Ha csak kevés dolog fog beleférni az időmbe elfogadom, de akkor abba 200 %-al fogom magam belerakni.

Kedves 2020 már várlak, és remélem, tartogatsz nekem meglepetéseket és kihívásokat, na meg némi pihenőidőt…

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük