Baba-Mama,  Shopping

Kismama divat

Nagyon vicces, hogy a második terhességem alatt is felmerült a kismama ruhatár, mint viszonylag komoly probléma. Amikor keresgéltem a régi cikkeim között rá is akadtam ezekre a hosszan és bőségesen kifejtett gondolatokra, és az az igazság ezeket most sem gondolom másképpen. Talán annyi a különbség, hogy a második terhességemet alacsonyabb súllyal kezdtem, és nagyjából tisztában voltam vele mire számíthatok,de nézzük is azokat a bizonyos gondolatokat….

Lassan itt volt az ideje, hogy útnak induljunk és beszerezzünk egy két dolgot amikre majd a kórházban lesz szükség, illetve a kismama ruhatárat is folyamatosan bővíteni kell. Igazából sosem voltam kisdarab ember, és mindig is a nagyméret/normálméret határán mozogtam, most pedig, hogy terhes vagyok a mérleg átbillent a nagyméret felé. Alapból sem volt soha egyszerű vásárolni, főleg ha nadrágról van szó. A boltokat járva kerestem kismama nadrágot magamnak, és minden bolttal egyre kétségbeesettebb lettem… Nagyon úgy festett, hogy egy nő ne legyen kövér és terhes, egyszerre mert akkor baromira nem kap magára kismama ruhákat….

Végül is egy boltban találtunk nadrágot, de persze ez sem terhes nadrág csak egy gumisderekú naci, na meg persze a jól működő cicanadrág.. Ennek köszönhetően ki is tudtuk kerülni azt, hogy méregdrágán vásároljunk olyan cuccokat, amik éppen, hogy jók, és akkor még a hasam növekedése sincs száz százalékosan beleszámolva.

A következő probléma a melltartó és a szoptatós hálóing megtalálását jelentette. Valamiért a szoptatós hálóing megáll a 3XL-es méretben. Ezzel nem lenne gond, mert az viszonylag megfelelő volt, viszont ha a babám úgy dönt, hogy mégis négy kilósan szeretne a világra jönni akkor hastájékon eléggé passzos lesz a dolog. A szoptatós melltartóról pedig ne is beszéljünk. Az ára alapból az egekben van, és leginkább azoknak készül, akik szülés előtt A vagy B kosarat hordtak. Ilyenkor nagyon jó, hogy mi egy kreatív család vagyunk, így a rajtam lévő sima szivacsos melltartót próbáltuk ki milyen lenne szoptatósként. Annyira jól szuperált, hogy végül a mostani méretemnél eggyel nagyobb kosarat vettünk, amibe még a melltartóbetét is bőven bele fog férni.

Azért összeségében roppant szomorú, hogy a kismama divat egyáltalán nincsen felkészülve a nagydarab mamikra, akik talán szeretnénk ugyanolyan sugárzóan szép kismamák lenni, mint a vékony társaik. Attól, hogy kövér vagyok még én is lehetek szép… Arról ne is beszéljünk, hogy bármilyen boltba tévedsz be a nagyméret általában megegyezik a nagymama divattal is, így az esélyét annak, hogy valaki dögösen nézzen ki gyakorlatilag lenullázzák a boltok. Ha nem járnék rendszeresen turkálni, ahol a saját izlésemnek tökéletesen megfelelő cuccokat kapnám meg, és szerencsére a kismama szettjeimet is onnan tudtam összeszedni, akkor lehet, hogy így a hetedik hónaphoz közeledve kukászsákot aggatnék magamra, amit spárgával köthetnék össze.

A másik vitatható kérdés számomra, hogy míg egy normál nagyméretű felsőt öt-hatezer forintért meg tudok vásárolni, addig egy kismama felső nyolc-tízezer forint körül mozog. Ezt szerintem sohasem fogja tudni nekem senki megmagyarázni, hiszen itt még akkora anyagmennyiség különbségről sem beszélhetünk, csak egy kicsit másabb szabásvonalról. Értem én, hogy át kell állítani a varrógépet, de ez bizony egy roppant drága átállítás….

Igazából, ami azóta is teljesen kiakaszt az a kismama farmergatyók ára. Mi az isten nyiláért kell több tízezer forintot elkérni egy ilyen gatyáért, ami valljuk be azért nem sokban különbözik a normál gatyától… Kicsit lejjebb indul a farmer rész, a teteje meg inkább egy jól tágulós cicanacira hasonlít. Azért mert két típusú gatyát ötvöztek rögtön tizenöt ezret kell elkérni? Még szerencse, hogy a tágulós derekú farmer nacimat szépen elraktam, így most ezzel egyáltalán nem is kell foglalkoznom…

Mára már szinte a stílusommá vált, a hosszú felső a cicanaci és a sportcipő. Kellemes, és öt perc alatt simán indulásra készen van az ember, és ha lecserélem a sportcipőt egy bokacsizmára, a felsőből pedig elegánsabbat választok máris csajos a megjelenésem. Szeretem a jól kombinálható nem agyonbonyolított ruhákat a terhességtől függetlenül is. Lényeg az, hogy nem vásároltam semmilyen kismama boltban, nem is lett volna szívem annyit költeni olyan ruhákra, amit utána nem fogok hordani. Igyekeztem megoldani okosban, így a terhesség alatt hordott ruháimat simán tudom később is hordani, csak már nem lesz óriási a hasam. Ez az egész kismama divat dolog van akkora lehúzás, mint a bababoltban kapható méregdrága rugdalózók, és egyéb ruhák esete.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük