Lifetime

Új élet, új motiváció

Amikor már egy kicsit megemésztettem a vetélésemet, akkor megpróbáltam az életemet is kicsit átértékelni, és tenni azért, hogy a lehető leghamarabb újra talpra tudjak állni. 2016 őszéről hoztam nektek egy-két elgondolkodtató szösszenetet…

Szokták azt mondani, hogy akinek halálközeli élménye van az teljesen átértékeli az életét, és utána a “második esély” címszóval kezd új életet. Szerintem ehhez nincsen szükség halálközeli élményre, elég hozzá egy katasztrófa (vetélés). 

Amikor az élet küldi azt a hihetetlen nagy pofont akkor a fejed legalább háromszor körbepörög és a szédülés közepette rájössz, hogy valamit nagyon nem jól csináltál. Én azok táborát erősítem akiknek a jelmondata a : “Minden okkal történik”, így gondolkodtam a saját pofonomról is. Most egy kis idő távlatából felocsudtam a sokkból és elindultam a feldolgozás útján. Körülöttem máris máshogy fest a világ. Csak apró dolgokra gondolok egy új szőnyeg, egy lélekemelő gondolat, a környezet máshogy áll hozzád. Összességében semmi nagy változás nem történt viszont én mégis úgy érzem, hogy máris egy jobb úton haladok a célom felé ismét. 

Lehet azért kellett a nagy pofon, hogy ráébredjek nem a megfelelő utat választottam a céljaim elérésére, és ezért “büntibe tett” az élet. Igazából a miértekre a legtöbb esetben nincsen megfelelő válasz, de ott belül a zsigereidben bizony érzed, hogy változtatni kell. 

Szóval szereztem egy apró füzetecskét amibe elkezdtem dolgokat felírogatni. Ezek azok a pontok amiket gyakrabban kell megtennem, vagy utána kell néznem, esetleg beszerezni. Megfelelően rendszerezve egyébként nagy segítségemre van a mindennapokban. Hozzáteszem ilyen füzetem mind a mai napig van csak azóta kicsit több teendőt kell lejegyeznem. Persze mondanom sem kell hogy ennek köszönhetően az agyam egy másodpercre sem szűnik meg gondolkozni még éjszaka sem, így aludni ismét nem sokat alszom.

Viszont mikor úgy érzem a sötét oldal visszacsalogatna akkor előkapom a régi kedvenc zenéimet, tudjátok még azokat amikért fiatalon rajongtam, és ismét rongyosra hallgatom őket. A zeneterápia a második kedvencem természetesen az írás után. És meglepő de 10 év távlatából is emlékszem még dalszövegekre. 

Tanulság: a zene csodákra képes. Na meg persze, hogy bármikor újrakezdhetünk, és bármikor választhatunk másik utat a járt helyett, egyébként is elég unalmas lenne ha mindig ugyanazon sétálgatnánk. Most sokan cikiznek, hogy ez egy kezdeti lelkesedés, és majd elmúlik. Amikor valami eltörik benned, és úgy érzed, sosem leszel egész akkor szerintem bármit érdemes kipróbálni a gyógyulás érdekében. És különben is ideje rácáfolni a környezetemre. 

Azért hosszú távon tudom, hogy ez egy jól működő módszer, és bizony néha még mind a mai napig hallgatom a régi jó zenéket, és bizony gyűjtöm a tennivalókat, és azokat a dolgokat, amiket szeretnék megvásárolni. Azt gondolom, sosem szűnök meg álmodozónak lenni, és ez így van rendjén. Mostanra már édesanya vagyok és a kisfiam az első, de ettől még vannak vágyaim, többek között az ilyen és ehhez hasonló írások, amiket nem szeretnék feladni, még ha ez rengeteg munkával és sakkozással is jár. Hamarosan időbeosztó mágussá fejlődöm, és akkor megállíthatatlan leszek… J

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük