Baba-Mama,  Lifetime

Ruhatár egy kisgyereknek

A babaruhaipar mára egy gigantikus biznisszé nőtte ki magát. Gyakorlatilag már a legnagyobb divatcégek is gyártanak babakollekciót. Kérdem én, mégis mi a fenének?

Az első gyermekem megszületése előtt a legtöbb ruhát rokonoktól kaptuk. Gyönyörű csodás darabokat, amiket büszkén adtam rá a kisfiamra. A másik nagy lelőhely számomra a turkáló volt. Amíg nem kellett igazán nagy méretet vásárolnom addig minden gond nélkül tudtam beszerezni több zacskó babaruhát. Igazából itt is simán találhatsz olyan darabokat amiken még a címke is ott van.

Szóval egy kisbaba pikk pakk kinövi a ruháka. Volt olyan, amit talán egyszer vagy kétszer adtam ár a gyerekre és már ment is a dobozba. Igen szépen eldobozoltam az összes ruhácskáját hiszen tudtuk, hogy szeretnénk majd egy második babát is. Jó aláírom én is vettem a gyereknek új ruhát, de igyekeztem ezeket leárazásokon beszerezni, és ezeket általában valamilyen különlegesebb alkalomra választottam.

Az egyik legjobb bolt szerintem a Pepco, bár nem öt csillagos a minőség, de szerintem két gyerek simán el fogja, hordani az ott vásárolt cuccokat legfeljebb utána nem továbbadom, hanem portörlő lesz belőlük. Ami igazán idegesítő, az a bababoltokban kapható ruhák árai. Egy kombidresszért elkérnek három, négy, ötezer forintokat is, és örülhetek, ha háromszor ráadtam a gyerekre…. Tudom, és értem, hogy anyag és anyag között is van különbség, de könyörgöm ez árban ilyen borzasztó méretek ölt???

A turiban, a pepcoban, a primarkban vásárolt és a rokonoktól kapott ruhákat is kimosom mielőtt ráadnám a gyerekemre. Onnantól kezdve, hogy tiszta nincs gond, sőt én vasalni sem vasaltam sohasem, és lehet én vagyok szerencsés szülő akinek jó bőrrel rendelkezik a gyereke, de nem volt gond sohasem.

Amikor kiderült, hogy a második gyermekem kislány lett nem dobtam ki az össze kék cuccunkat, és kezdtem mindenből rózsaszínt vásárolgatni. Egyrészt azt gondolom az a gyerek pont úgy fog fejlődni, ahogy kell akkor is ha éppen kék babakocsiban tologatom, vagy kék színű kiságyban fog aludni…

Találtam olyan anyukát, aki pont az én fordított cipőmben van. Neki elsőre született kislánya, most pedig kisfiút vár. Fogtam az elcsomagolt babaruhákat, és kiválogattam minden olyan darabot, amit nem adnék rá egy kislányra, és egész egyszerűen elcseréltem őket a másik anyukával. Nem fogok a gyerekemnek ruhácskát venni? De egészen biztosan fogok, viszont azt tuti, hogy kilós Háda üzletben fogom megtenni.

Azért ha gyerekruháról van szó nagy kihívás a hádában való turizás is főleg ha kisfia van az embernek. A fiú babaruhákból lényegesen kisebb mennyiség érkezik, és bizonyos méret után hatalmas hézag van. A 86os ruhák már hiánycikknek minősülnek, és utána már csak a nagyobb ovis, iskoláskorú fiúknak vannak cuccok. Még egy dolog, amitől frászt szoktam kapni. A gyerekruhákat azokba a medencékbe ömlesztik be, és durán nagy mennyiséget nyomnak bele, aminek következtében nem fogod tudni teljesen átnézni a választékot, arról nem beszélve, hogy anyukák képesek egymás szemét kikaparni egy-egy darabért…

Igazából most nem félek, mert kislány ruhákból akkora választék van, hogy simán válogathatsz a stílusok között már a pár hónapos csecsemőd számára is. Jó érzés a turkálózás, jó dolog, hogy ezeknek a gyakran sosem hordott ruháknak te adsz egy második esélyt, főleg ha azután miután neked már nincsen rá szükséged tovább adod, persze a még jó minőségű darabokat.

A most két éves kisfiam ért abba a korba, hogy hádában már elég nehezen találok neki cuccokat. Általában minden kisebb vagy nagyobb méret, meg persze gyerekkel menni turizni nem egy életbiztosítás…. Szóval őt most fast fashion boltból öltöztetem, már ha a Primark, a Lidl, illetve a Pepco annak számít és azokat a cuccokat amiket kinövünk továbbadjuk másik anyukáknak, hogy másnak is tudjanak boldog pillanatokat szerezni.

Egy szónak is száz a vége én is turkálóból öltözködöm 95%ban, amit nem ott veszek csakazért mert a nagy méreteimre nem szoktam találni például nadrágot… A gyerekeim is javarészt onnan fognak öltözködni, mert manapság szép és jó minőségű ruhákat kapok meg, mégpedig töredék áron bármelyik csecse plázás üzlet kínálatához képest….

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük