Lifetime

A nagy kindertojás – használt lakás vásárlás

Amikor új otthont keresel, akkor két lehetőséged van. Veszel egy olyan házat, amit frissen építettek a te szád íze szerint, amit valljuk be manapság csak a nagyon jómódúak engedhetnek meg maguknak. A másik opció, hogy kindertojást választassz, vagyis „használt” ingatlant veszel. A rengeteg megnézett házikó után kiválasztod a magad meglepi otthonát.

Igazából nálunk nem volt kérdés, hogy újépítésű ingatlan szóba sem jöhetett, így a használt piacon keresgéltünk. Azért a mai világban nem igazán szeretne senki a hitel itézményéhez folyamodni, hiszen nap mint nap hallani bedölt hitelesekről. Pont ezért törekedtünk arra, hogy ne kelljen nekünk is beállni a sorba….Találtunk jó drágán borzasztó állapotban lévő kecókat, és jó áron kapható egészen türhetőeket.

Végülis azt a házat vásároltuk meg ahova belépve mindannyian otthon éreztük magunkat. Hátulütője volt, hogy sajnos mégis beálltunk abba a bizonyos sorba, és a bankban csak úgy emlegettek, hogy adós és adóstárs. Igazából most, hogy már itt ülök a csodaszép házikónkban azt gondolom kihoztuk a maximumot, és sikerült megfelelő kompromisszumot kötnünk. Persze voltak olyan hibák amiket rögtön láttunk és tudtuk, hogy azért hosszú távon lesz vele munka, illetve voltak olyanok, amik az izlésünknek nem feleltek meg, de ez csak alakítás kérdése.

Amikor elmész megnézni egy házat, akkor látsz magad előtt egy életet. A falak, a tárgyak a légkör mind mind elmeséli a benne lakó/lakók mindennapjait, szokásait, történetét. Neked ebbe a környezetben kell meglátnod azt, hogy a saját sztorid belepasszolna e a falak közé, látod e a bútoraid, a képeket a falon, hogy nézne ki minden az átalakítások után. Ha ez nincs meg akkor az a ház nem a te történeted folytatása.

Használt ingatlant vásárolni tényleg, olyan mint amikor a kindertojást választod ki a polcról. Nem tudod mi rejtőzik a falakban, a bútorok mögött, illetve mit fogsz látni, ha a benne lakó kiköltözik, és neked csak az üres falak maradnak. Igazából ami biztos, hogy a tisztasági festés eléggé elengedhetetlen dolog, még akkor is ha csak ideiglenesen fehérre fested a helységeket, de ezzel eltörölheted a képekeret, bútorok nyomait. Mikor már tiszta vászonként látod a házadat, akkor elkezdheted saját képedre formálni.

A beköltözés alatt persze szépen apránként kijönnek azok a meglepetés problémák, amiket az elején nem vettél észre: csöpögő csap, rossz konvektor, rossz konyhabútor…. vagyis nem tudhatod mi vár rád ha használt lakást veszel, de ha úgy érzed megtaláltad álmaid otthonát, akkor azért bőven megéri a kockázatot.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük