Lifetime

Barátság

Jó dolog az élet mert mindig van min elmélkedni, és gyakorlatilag a lábad elé dobja a következő témát. Most igazából a barátság kérdéskörén gondolkotam, és vettem számba, saját és a környezetem tapasztalatait. Mitől barátod valaki? Hogyan barátkozz? Egyáltalán hol lehet igaz barátokat szerezni? 

A legjobb barát fogalmában nem igazán hiszek, sokkal inkább mondanám rá, hogy igaz barát. Nem kell, hogy egy nagyon jó legyen, hiszen mindenki másért a legjobb… Legyen több olyan, akire bárhol, és bármikor számíthatsz. Na ez a típus az, amiből nekem sajnos nem jutott ki túl sok… Egyáltalán hány barátra van szüksége egy embernek? Minél többre, hogy csapatban tudjanak programot szervezni, vagy elég néhány is? 

Egy óvodába és általánosba jártam, az én igaz barátommal. Gyakorlatilag úgy nőttünk föl mint a testvérek, viszont az élet úgy döntött elveszi őt tőlem. Ezután azt gondoltam sosem lesz több barátom. Olyan nem is lesz, mint Ő volt, viszont jönnek újak, akikkel új dolgokat élek át. Azt hiszem ez egy kicsit magasröptű gondolatmenetre sikerült. Szóval, volt egy igaz, és utána jött megint valaki aki igazzá vált. 

Mitől válik valaki a barátoddá? Egyáltalán, hogyan közelítesz meg egy olyan embert, akit szívesen tudnál az “igazak” között? Ez kb olyan változó, mint az, hogy milyen a pasiideálod, vagy éppen milyen a személyiséged… A jobbaknál ez egy hello xy vagyokkal kezdődik, és egy életre szóló barátsággal ér véget. Igazából jobban szemlélve pont ugyan az a technika mintha pasiznál, csak itt nem az ágy a végállomás… 😀 

Aztán vannak a nehéz esetek, akik rohadt nehezen nyílnak meg a másik felé, és annyira szégyenlősek, hogy őket csak “felcsípni” lehet… Igazából az olyanok, mint én (nagyszájú, beszédes, és kezdeményező) nem is tudják beleképzelni magukat egy nehéz eset bőrébe. Valahol ők is vágynak barátokra, csak sajnos nem megfelelően, vagy pedig egyáltalán nem kommunikálják ki ezt a világ felé. A technika fejlődésével sajnos egyre jobban beleragadnak a kiber világba az emberek. Én elhiszem, hogy nagyon vicces a virtuális sör, de azért én jobban szeretem ha meg is ihatom a végén. 

Vágyódsz barátok után, valahogyan mégsem sikerül őket összeszedni. Jó valljuk be nem biztos, hogy nyerő ha neked kell felszedned a barátodat, de a tapasztalatom azt mutatja, hogyha egy harsány lány, és egy csendeske összekerül, ott jelentkezhet némi fejlődés. Sosem lesznek egy mentalitásuak, de a csendest feljebb lehet húzni egy hangossal. Ennek is megvan a hátulütője, a hangos pillanatok alatt elnyomja, darabokra töri a csendest, és az a végeredmény hogy van egy saját “babája”, aki meghallgatja, meg kísérgeti ide oda. 

Általában, akik ilyen szégyenlős típusba tartoznak, azok rettegnek a csalódástól is, és a pofonoktól ez is gátat szabhat egy barátságnak. Pedig sajnos a barátság az élet második olyan kapcsolat ahol a legtöbb pofont kaphatjuk. Az első egyértelműen a szerelem, de nem sokkal marad ám le mögötte. 

Egy hangos is járhat nagyon rosszul. Ők nagyon könnyen barátkoznak, és gyakorlatilag bárkinek, aki szimpatikus megadják az esélyt arra, hogy igazivá válljon. Ebből persze marha sok pofon lesz a végén. Én persze, hogy ezt a tipust erősítem…. Hamar közel engedem magamhoz az embereket, és megosztom velük az örömömet, és bánatomat. Persze bármikor és bármiben segítek nekik, és akit egyszer a bizalmamba fogadtam tüzön vizen megvédem, és pont ezzel lehet a legjobban visszaélni. Sok olyan volt akit igaznak hittem, és utána akkor pofonnal távoztak az életemből, hogy utána darabokban kellett a padlóról feltakarítani…

Nem is tudom például, hogy a mai iskolások hol szereznek barátokat. Persze az osztálytársak meg minden, de ha egy kicsit is kilógsz a sorból, akkor pillanatok alatt kiközösítenek, és akkor esélyed sincsen. Említettem az online világot, de skype-on keresztül nehéz egymás körmét kifesteni… 

Szóval mi is a lényege ennek a sok mindennek? Barátokat szerezni sem könnyebb, mint pasizni legyél hangos, legyél csendes meg kell találni rá a módot, hiszen a barátok az élet egyik alapkövei. És nem kell egy legjobb, legyen igaz és akkor mindent megkaptál, amit ember a barátjától megkaphat. 

Fogadd a szívedbe, engedd hogy veled sírjon, hogy veled nevessen, és tégy te is ugyanígy. Egy barátságban nincsen megoldhatatlan probléma, csak mérföldkövek, amiket együtt közösen át lehet lépni. Ha hangos vagy és csenges az igaz, akkor fogd meg a kezét és emeld át azon a kövön. Ha mindketten hangosak vagytok, akkor közösen ugorjatok át rajta. Soha ne haragudjatok a barátaitokra, mert Őt mindig az vezérli, hogy neked jó legyen. 

És, ami a legfontosabb ne mulasszatok egy egyetlen közös pillanatot sem, mert soha nem lehet tudni melyik lesz az utolsó. 

Drága Testvérem Nagyon Hiányzol Minden Nap! 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük