Lifetime,  Shopping

A tudatos vásárlás

A tudatos vásárlás jellemezte az egész eddigi életemet. Kiskoromban figyeltem ahogy a nagyszüleim összeállítják a bevásárlólistát, és végignézik melyik boltban mi van akcióban. Ennek hála a legtöbb esetben jó minőséget sikerült venni jó áron.

A nagy családi ház egyik előnye hogy a nem romlandó dolgokból be lehet tárazniakár több hónapra is ezzel faragva a költségeken és persze maradéktalanul kihasználva a kedvező árakat. Amikor már a saját háztartásomért feleltem igyekeztem én is ezt a példát követni, bár kis lakás réván ez csak részben teljesült eddig…

Aztán ahogy teltek az évek a tanult tudásomat igyekeztem fejleszteni. Férjes asszony lévén már nem csak egy hanem két család születésnapjaira, névnapjaira és nagy ünnepeire kell odafigyelnem. Kialakultak az évnek olyan hónapjai amikor rengeteg ünnep van, ami anyagilag bizony nagyon megterhelő tud lenni, és akkor a karácsony előtti őrületről ne is beszéljünk. Mit is lehet iéyenkor tenni? Igyekszem folyamatosan nyitott füllel szaladgálni és feljegyezni kinek mit lehetne ajándékba venni, mert a pénz mint opció nálam nem játszik.

Tehát szépen az év elején elkezdek ajándékokat kutatnu, és beszerezni. Mire jön a következő ünnep addigra már becsomagolva várja gazdáját a meglepetés. Ennek a taktikának köszönhetően a költségek nem egy adott hónapra szakadnak az ember nyakába hanem szépen eloszlanak.

 Nem mondom, hogy nem szeretem a karácsony előtti leértékeléseket, de azért ismerjük ennek is a taktikáját. Mielőtt bejön az akció előtte felnyomják az árakat, tehát kb ugyanannyiért veszed meg. Arról nem beszélve, hogy a csillapíthatatlan éhségű fogyasztói társadalom gyakorlatilag bármit megvesz amit a szájába tolnak, és csak halmoz és halmoz….

Na szóval így lassan egy év távlatábóla azt mondom, hogy az egész évre elosztott vásárlás egészen jól működik, és tényleg elosztja a terheket. Mára tökélyre fejlesztetteü az online vásárlást is és nagyon sok mindent rendelek külföldről szem előtt tartva az itthoni árakat is. Elismerem, hogy rendeltem több olyan dolgot amire nem igazán van égető szükségem amivel én is a fent említett társadalmst erősítem, de sok olyan dolgot is találni a neten amit például itthon egyáltalán nem kapni.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük