Lifetime

Mikor van itt az ideje

Gyerekkorunktól kezdve döntések sorozata az életünk, de kezdetben még a szüleink segítenek megtalálni a megfelelő irányt. Mikor átvesszük az irányítást a saját életünk fölött ez egyik részről nagyon nyomasztó lesz, míg a másik részről csupa élvezet. Honnan tudhatjuk pontosan mikor, minek van itt az ideje? 

Persze a sorrend általános, középiskola és egy remek főiskola, vagy egyetem. Sajnos manapság azonban az utolsó lépés nagyon keveseknek sikerül rögtön. Ott vannak még az OKJ-s képzések is, ami jó időkitöltő. Ha véletlen azon kevesek közé tartozunk, akik nem jutottak be a felsőoktatás berkeibe, vagy még azt sem tudják mihez akarnak kezdeni, akkor érdemes elgondolkozni meddig van esélyünk próbálkozni? 

Egyáltalán vannak íratlan szabályok arról, hogy mit mikor kell meglépni az életben, vagy majd csak úgy jön magától, és tudni fogjuk, amikor kopogtat? Úgy gondolom a mai felgyorsult, és feje tetejére állt világban igazán nincs is normális választás. Meg persze nagyban közrejátszik a társadalom, és a barátok nyomása is. Mivel munkát találni is igen nehéz, ezért az emberek ugrálnak ajánlatról, ajánlatra, ennek köszönhetően sokféle munkakörben kipróbálhatják magukat.

És akkor jön a kérdés, ha ennyi féle melót ki lehet próbálni, egészen  kellemes fizetésig, akkor miért érdemes főiskolára menni, még akkor is amikor mindenki azt mondja túl késő? 😀 Jó pap holtig tanul, mondnák az idősebbek. Meg persze egyszer mindent ki kell próbálni… 

Szóval sohasem késő, és csak akkor lépj rá az útra ha biztosan tudod mit akarsz, és ne engedd magad befolyásolni mert azt később meg fogod bánni. 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük