Lifetime

Világvége hangulat

Amikor kellemes stresszes vagyok, és véletlen se tudok aludni, akkor tökéletes a világvégés sorozat a megnyugváshoz. Ebből mi a tanulság? Sajnos a mindennapi életünk során nagyon sok dogot, ellustultunk és pörgünk abban az idióta mókuskerékben újra és újra. 

Fogadok, hogy minden hétfő reggel megy a bosszankodás, hogy már megint mehetünk dolgozni, és egy pillanatig se jut eszünkbe megállni és meghallgatni a madárcsicsergést, örülni a napsütésnek, rámosolyogni egy embertársunkra. Szóval hogy jön ide a világvége témájú sorozat? 😀 Hát elgondolkodtató, hogy mihez kezdenénk egy esetleges világvége idjén. Például áram, és technikai kütyük nélkül. Hogy hívnánk fel egymást, hogy mosnánk, főznénk, vagy hogyan szórakoznánk? Ebben az átkozottul rohanó világban nagyon örülünk az életünket megkönnyítő dolgoknak…

Reggelente mikor felszállok a metrónak nevezett közlekedési járműre szoktam az emberek arcát figyelni, és elgondokozom azon, hogy kinek mi járhat a fejében. Nagyon tanulságos idő szokott lenni. Feltűnt már nektek, hogy az emberek nem nagyon mosolyognak, sőt még a boldogság minimális szikráját is nagyon ritkán látni. Éljük a napjainkat és elfeletünk boldogok lenni. Itt nem a bulik, kocsmák és alkohol adta vidámságra gondolok, hanem a kis apró dolgok megélésére. 

Megy a hajtás ezerrel, kergetjük a pénzt, és csak többet és többet akarunk. Az ember kapzsi egy lény és igyekszik körülvenni magát mindenféle király anyagi javakkal, a lényeg az anyagi biztonság, saját lakás, autó, szép ruhák, és még sorolhatnám. Persze nem tagadom, hogy én magam is ugyanígy élem a mindennapokat, mint többi embertársam, viszont mikor lehetőségem van igyekszem kicsit kitekinteni ebből a világból.

Akkor miért is pofázok én nektek itt mint egy nagyokos? Mert érdemes elgondlkodni rajta, és érdemes megpróbálni néha egy kicsit kitekinteni abból a ronda kerékből. Legyen csupán annyi, hogy rámosolyogsz egy emberre, ezzel szebbé téve a napját. Mikor reggel hajnalban felkelsz ne a nehéz napra gondolj, hanem élvezd egy pillanatig a környezetedet. Sétálj egy nagyot egyedül, és figyelj a világra, és keresd a szépet. Nem nehéz dolgok ezek és a te lelkedet is szebbé varázsolják.

A helyzet az, hogy rohadt rövid egy ember élet, és sokszor hagyjuk is hogy elrohanjon mellettünk, Mondjuk gyakran szeretteinknek, hogy mennyire fontosak nekünk, találkozzunk többször személyesen és éljük meg a boldog pillanatokat. Örüljünk a legapróbb jó dolognak is, és kevesebbet puffogjunk a rossz dolgok miatt. Elvégre minden okkal történik egy ember életében, és ha türelmes vagy meglesz a jutalmad. 

A rossz dolgoknak is vannak jó oldalai, csak meg kell keresni. Fontos dolog, hogy legyen hol aludnod, legyen mit enned, felvenned, és legyen amivel közlekedni tudj, viszont ennél is fontosabb, hogy boldog légy, nyitott a világ dolgaira, a környezeted rezgéseire. Nincs jó sors vagy rossz sors, mindenki a saját útját járja azt amin haladnia kell előre. 

Keresd, és akard meglátni a szépet magad körül, és ne felejts el bolognak lenni. 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük