Baba-Mama,  Shopping

Fontos dolgok a babacuccok között

Egy két gondolat tőlem nektek, hogy mik azok a dolgok amikről feltétlenül szót kell ejteni mielőtt elindulunk a nagy bevásárlásra. Bizonyos esetekben kutatómunka szükséges, valamint jó pár”kísérletezés”.

Lássuk mire gondolok….

Textilpelus

Abból érdemes legalább 20at venni mert az elején nem lesz kapacitásod naponta kétnaponta mosást indítani, és azt gyakorlatilag mindenre használod büfire, pelusozáshoz, ha valahova mentek azt teszed alá, ha kell takarni és nincs más vagy megtörölni szóval ez ilyen univerzális dolog. Abból nekem többfajta van itthon de magasan a minimanós a legjobb nagyon jól bírja a mosást és kellemes  az anyaga több másikkal szemben, ugyan drágább de tovább pelenka marad mint a többi.

Cumi

Hát ez kérdés, hogy kell e előre beszerezni, a babacsomagban kellene, hogy legyen nem tudom abból mennyit váltottál ki. Mi A Tommee Tippee márkát imádjuk jó kialakítás, nem csöpög, nem kopnak le a számok az oldaláról. Nem a legdrágább de nem is a legolcsóbb. Először 150 ml-s volt azt kaptam valamelyik csomagba és utána mad a 340mlsre váltottunk, ezt is érdemes megnézni hol milyen áron van, eddig ezt is a minimanóban vettük a legolcsóbban, de nem jártunk be sok bababoltot mert egy bevált 😀 Illetve szintén a minimanóban kapható babyono márkájú cumisüveg, erről kopnak a számok, de egy idő után már csipőből csinálod a tápot, viszont ár érték arányban jó áron van. Lehet érdemes megvárni, hogy fog e egyáltalán kelleni. Egy-kettő kellhet, nekem már a kórházban kellett mert nem volt elég tejem.

Pelenkázótáska

érdemes beszerezni, és nem egy akármilyen táskáthasználni mert elég praktikusan vannak kialkítva cumitárolóval, több fakkal, hogy jól el lehessen rendezni. Illetve a saját cuccaidnak hátizsákot javasolnék, mert a pelenkázótasi üti a kézitasit, meg ott a babakocsi, szóval a hátitasi praktikus.

Előre szerintem nem érdemes babatusfürdőt, meg popsikrémet meg ilyeneket venni. Egy popsikrémből lesznek minták az ajándékkcsomagokba azokkal tudsz ksérletezni. Kettő nem tudod előre milyen bőrű lesz a baba, mit fog elviselni. Az orvos az első látogatás alkalmával fog felírni mindenből patikait, azzal kell az elején fürdetni, testápolni, popsikrémezni, aztán az idő eldönti, hogy mi az amiből lehet másikra váltani. Tény, hogy jobb ha csak lecsattogsz egy dmbe vagy egy rosmannba és megveszed, és nem kell receptért rohangálni, szerencsére nekünk máté az apja jó bőrét örökölte nem az én érzékeny bőrömet.

Gondolom kádat is ad majd a nővéred. Arra egy praktikus tipp nem vettünk pluszba kádállványt hanem a vasalódeszár tettük rá a babakádat. Illetve a fürdetésről van úgynevezett kifogó, mi törcsiként üzemel ezt úgy képzeld el mint egy nagy textil pelust ebből most 3 van itthon az elég mert egy mindig mosásban, egyet használunk egy van tisztán. Nekünk lepedőből van vagy 6-8 itthon de mi többet kaptunk, azt egészen jó áron a KIKben vettem. a 60x120as ágyra nyugodtan veheted a 70x140eset. Illetve van olyan lepedő alá lévő védő, ez nagyon jól védi a matracot. Mi nálunk az elején volt, hogy naponta cseréltem az ágyneműt. Mostmár ez nincs sztem ebből többet vettünk mint kellett volna.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük