Baba-Mama,  Lifetime

A fáradtság köbgyöke

Amikor kisbaba érkezik a családba, azért lélekben fel lehet készülni arra, hogy bizony az elején  nem sokat fog tudni aludni sem az anyuka, sem az apuka. Azt gondoltam, hogy nagyon nehéz lesz az első pár hónap, azonban a kisfiam viszonylag korán átaludta az éjszakát. Azt egy percig sem sejtettem, hogy a „komoly gond” 14 hónapos korban kezdődik.

Egy lakáseladás, és anyukámékhoz való ideiglenes költözés után felkészültem rá, hogy jelentkezni fog majd alvásprobléma. Egy pici babának nem egyszerű hozzászokni mikor kiszakítjuk az otthonaként ismert helyről és ideiglenes helyre költözünk. Egy hónap után jött is a feketeleves. A gyerek egy éjjel minimum háromszor kel fel, de van olyan éjszaka, hogy akár hétszer is megébred. Ami furcsa, hogy tápszert kér, van hogy két üveg is lecsúszik egy éjszaka. Igen mindent kipróbáltunk már: vizet, gyümilevet, teát helyette, napközben kapott több kaját, fektettük később, korábban, volt hogy nem aludt napközben, lefárasztottuk, hogy összeessen. Semmi nem oldott meg a problémát. Valószínű ha majd elköltözünk az új házunkba akkor fokozatosan javul majd a helyzet.

Az anyai ösztön egy nagyon hasznos dolog, viszont apai ösztön is lehetne. Éjjel az első nyekkenésre felébredek, apa viszont csak akkor kel amikor a gyereknek már vörös a feje az ordítástól. Persze a legtöbbször két perc alatt vissza lehet tenni aludni a manót, viszont én van, hogy órákig nem tudok visszaaludni.

Így egy hónap távlatából, amikor is nem volt olyan éjszaka amit végigaludtunk volna elmondhatom, hogy eddig nem tudtam mi az a fáradtság. Persze jöttem már haza a munkából úgy, hogy csak aludni akartam, de most mindent le kell írnom különben elfelejtem, és egy idő után olyan alapszavakon is gondolkodnom kell, mint az alma. A türelmi szinten is a béke segge alatt van, és gyakorlatilag non stop álmos vagyok.

Igen amikor az ember gyereket vállal fel kell készülnie arra, hogy a fáradtság olyan szintjét ismeri meg, amiről előtte sosem álmodtál. Én elkényeztetett helyzetben voltam, hosszú hónapok alatt rengeteg szépen végig aludt éjszakával. Miért írom ezt a cikket? Nem nem azért, hogy panaszkodjak, mert ettől eltekintve imádom a gyerekemet és nem cserélném el egymillió végigaludt éjszakáért sem, viszont én is emberből vagyok

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük