Shopping

Miért rendel az ember külföldről?

A legegyszerűbb válasz az, hogy olcsó Tény, hogy az olykor hatvan napos várakozási idő a hőn áhított csomag megérkezésére idegtépő lehet, viszont a tudat, hogy spóroltunk azért megmelengeti a szívet.

Persze arról se feledkezzünk meg, hogy a kapott terméken a “made in china” felirat megtalálható, de az itthon vásárolt dolgokon is jóeséllyel ott virít. Miért rendelj külföldről? Mert igazán izgalmas dolgokat lehet nagyon kedvező áron találni. Igazi kaland mire megtalálod a számodra megfelelőt, és utána törekszel arra, hogy a lehető legolcsóbban juss hozzá.

Szeretem, hogy a külföldről érkező főleg a koreai, japán, kínai csomagok általában díjmentes szállítással kapjuk. Valljuk be nem mindig lenne szívünk több ezer forintos szállítási díjat kifizetni. Amiért annó én rákaptam a külföldi shoppingolásra az egyértelműen az egyediség. Szeretem, hogyhogy olyan dolgokat találok amik itthon nem jönnek szembe velem az utcán tucatszámra.

A legelső netes rendelési próbálkozásaimhoz az ebayt választottam. Hatalmas hátránya volt akkor sok-sok évvel ezelőtt, hogy nem lehetett direktben kártyával fizetni, csak pay pal rendszeren keresztül. Nekem akkor tizenéves fejjel nagyon bonyolultkedvező volt és utólag visszagondolva borzasztó drága is. Az aliexpress-t egy kolleganőm mutatta meg nekem és szerelem volt első látásra. Tudni kell, hogy két nagy szenvedélyem van: a bizsuk, és a papír írószer termékek. Ebből a szempontból maga volt a kánaán hiszen egy dollár alatt is rengeteg mindent találtam, természetesen ingyenes kiszállítással. Később a férjem is rákapott a dolgok ízére, és a szerszámok világa gyorsan beszippantotta.

Fokozatosan léptem feljebb. Először ruhát rendeltem, majd megpróbáltam a cipőt is, és befigyeld egy két elektromos kütyü i, de a made in china jelmondat azért még mindig nagyon ihaz. Például ha jobb minőségű ruhát akarok rendelni, akkor már a magasabb árkategóriában kell keresnem és a nem épp nádszálvékony testemre ott a messzi földeken nem mindig gyártanak ruhákat. Szóval talán a ruha volt at egyetlen aminél azt kell mondjam többször csalódtam a minőség miatt, illetve talán egy olyan elektronikai kütyüt rendeltem ami végül nem működött.

Az az igazság, hogy ez is egy olyan dolog ami simán tud függőséget okozni, és több olyan pillanat volt már amikor én is éreztem hogy a ló túloldalán vagyok. Ezzel szemben pedig több olyan eset volt, amikor bebizonyosodott, hogx amit itthon több tízezer forintért veszel meg azt kintről két-három ezer forintért megrendeled, és ugyanazt kapod. Persze aláírom, hogy van jó pár cucc amit fölöslegesen rendeltem mert nem volt rá égető szükségem. Kérdem én ki az, aki nem vett még magának felesleges cuccot ha éppen akció volt. Gondoljunk csak az olyan remek marketing fogásokra mint a glamour/joy napok vagy éppen az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő black friday.

Jó dolog a netről rendelni. Egy karácsonyi bevásárlást majdneü fele összegből megúsztam és még csak nem is kelletz kismillió megkattant ember társaságában nyomorognom a boltokban. Ami viszont fontos, hogy már jóelőre megrendeltem a dolgoka, hogy tuti ideérjen az ünnepekre mert a magyar posta csomagkiszállítás terén nem mindig brillírpozik.

Sokat kell rá várni, tehát ha égető fontosságú a dolog inkább vedd meg itthon nehogy para legyen, és ami talán a legfontosabb amivel nekem is vannal problémáim: ismerd a mértéket.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük