Lifetime

Kinek mi jut

Megszületünk, és elindul a sorsunk kereke, ami hol erre hol arra gurul. Mennyire befolyásoljuk mi ezt a kereket? Persze vannak dolgok amiket tudunk mi alakítani, de vannak olyan dolgok amikbe viszont mi nem szólunk bele, egyszerűen csak megnyerjük magunknak.

Teljes mértékig hiszek abban, hogy minden okkal történik az életemben, így a sikerélmények és a csalódások is. A céljaim eléréséért én küzdök, én választok munkát, öltözködést, ételeket, párkapcsolatot, és barátokat is… Ezek mögött rejtőzik egy ok, ami idővel kiderül. És ott van a dolgok másik nagy halmaza, amikről nem tehetsz, amiket megörökölsz a szüleditől legyen az barna szem, erős haj, vagy valamilyen betegség. Ezek azok a dolgok, amik vannak, voltak és lesznek is.

Érezheted magad roppant csalódottnak, és szidhatod az egész világot, hogy miért ezt érdemlted az élettől. Persze valahol magasabb szinten ennek is tuti megvan az oka, vagy megpróbálhatod elfogadni, és megtanulni vele élni, és tenni ellene már amennyire lehet.

Az élet apró örömteli pillanatai

Sokszor elgondolkoztam már azon, hogy esetleg egy előző életemben tettem valami olyat, amiért nekem ilyen dolgokkal kell megküzdenem, de az is lehet, hogy még nem készített fel az élet egy ekkora lépésre ezért várat a dolog még magára. 

Aztán persze egy másik irányból is végig lehet gondolni. Egyelőre még küzdök ezzel az egész dologgal, viszont ha az élet más területeit nézzük, akkor egészen jól állok. Van egy egészen jó munkám, vagy egy imádnivaló ember melettem, és egy remek családom. Lehet, hogy valaki egyedül van mint a kisujjam, nem talál magának munkát viszont makk egészséges. Mert a természetben jelen kell lennie az egyensúlynak. És egyébként én sem mondhatom magam nagyon szerencsétlennek, mert semmi halálossan nem küzdök, csak nehezített pályán közlekedek. 

Azt a tanácsot kaptam, hogy írjam ki magamból ezt a dolgot, és most, hogy több irányból végiggondoltam ezt a dolgot egy kicsit megnyugodtam. Persze a nehezítet pálya nem egyszerű, de amíg olyan emberek vesznek körül akik szeretne és támogatnak addig nincs lehetetlen, és a gödör után mindig felfelé vezet az út. 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük