Lifetime

Megfelelő hely, megfelelő dal

Kicsit elmélkedtem azon egy ember hogyan is fog neki megoldani a problémáit. Sztem erre mindenkinek megvan egy saját kiforrott módszere, de hátha tudunk egy kicsit segíteni…

Ahhoz, hogy bármilyen kérdésre megtaláljuk a megfelelő választ alapvetően három dolgora van szükség: technika, hely és egy dal. Persze ezek nem a világ nagy kérdéseire segítenek megoldást találni, csupán az életedben felmerülő problémákra segíthetnek választ találni.

Az első leginkább a hely fontossága. Lényeg, hogy semmiképpen se otthon a négy fal között akard életed nagy döntéseit meghozni. Találj magadnak egy olyan helyet, ahol teljesen el tudod magadat engedni, nem zavar senki és semmi. Tökéletesen magadba tudsz szállni, és maximálisan átgondolni a problémát minden oldalról, végiggondolni az esetleges megoldásokat. 

Technikája mindenkinek sajátja van. Vannak akik pro, kontra listát készítenek, vannak akik kikérik minden ismerősük véleményét, vannak a csendben döntők, olyanok akik kiírják magukból a dolgokat. Szóval ez az a rész, amit mindenki maga fedez fel. Érdemes egyébként több mindent kipróbálni és megnézni mi válik be legjobban.

Aztán persze még ott van a zene is amit leginkább a szituáció választ ki nem is te. Egy kiadós bőgésre van szükséged, mielőtt elkezdenéd tisztán átgondolni a dolgokat? Akkor valami lassú zene…. Fel kell magadat spanolnod? Akkor valami pörgős zene. Esetleg csak simán hangulatba akarsz jönni? Akkor jöhet valami pop. Szóval az adott szituáció választja meg a dalt. Viszont minden problémára megvan a megfelelő nóta. 

Én ez alapján a három pont alapján mindig döntésre tudtam jutni, illetve mindig rásegítettek a megfelelő útra. Remélem ti is megtaláljátok a saját technikátokat. Mert minden esőfelhőt napsütés követ 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük