Shopping

Premier Outlet a különc világ

Úgy adódott, hogy hónap végén kellett elmennem vásárolni, egészen pontosan hónap elsején, ami szombatra esett. A szüleimet kísértem el a Premier Outlet nevezetű helyre ahol még előtte nem jártam. Azon kívül, hogy kimerítő gyalogtúra volt végig járni a „kis falut”, megfelelt egy igazi esettanulmánynak is. Tudni kell, hogy itt csupa márkás bolt van, ahol „outlet” áron szerezheted be a cuccokat. Nem mondom, hogy nem volt olyan cucc amire én is azt mondtam igen ez megéri, de azért a legtöbb árcédula keményen arcul csapott.

Nem mentem be az ősökkel minden boltba, inkább a padon ücsörögve nézegettem a vásárolgató tömeget. Tekintve, hogy elseje volt fizetést még nem igen látott senki, az én pénztárcám is erősen kongott az ürességtől, mégis rengetegen vásárolgattak. Nagyon sok külföldi család shoppingolt. Nagyon jól tudjuk, hogy a fizetések mindenhol más méreteket öltenek, szóval nekik ezek az árak olyanok voltak, mintha te külföldön az „egy euros” boltban vásárolnál.

Ott voltak még azok a családok akiken látszott, hogy egy pillanatig sem okoz gondot ezeket az árakat kifizetni. Ahol a már őszülő apuka még a rövidnaci,póló, toracsuka kombinációban feszített a magassarkúban tipegő feleség mögött, és a gyerek éppen hisztizett, hogy nem kapott meg valamit amit éppen kinézett.

A legkevesebb az olyan ember volt, aki egy maximum két szatyorral szaladgált. Egyértelmű volt, hogy az iskolakezdésre próbált a gyereknek valami márkásabb kelléket beszerezni, de persze nem teljes áron. Ő azok akik, a hónap végén sakkoznak, hogy egy ilyen költséget állni tudjanak, sőt lehet, hogy hónapokat spórolnak azért, hogy olyan cipő legyen a gyerek lábán, ami akár több évet is kibír.

A boltokat járva nem igazán éreztem nagy kéztetést rengeteg pénzt kifizetni olyan dolgokért, amiből simán találok a turkálóban, vagy olcsóbb kaliberű boltokban. Én nem állítom, hogy nem volt csodás anyaga némelyik méregdrága ruhának, sőt meggyőződésem, hogy végül jó vásárt csináltunk, és én sem jöttem el üres kézzel. Amit nem fogok megérteni, hogy ha valami márkás és nagy neve van azért miért kell gyakran háromszoros vagy négyszeres árat fizetni, és akkor arról még nem beszélek, hogy ezek a dolgok a külföldieknek mondhatni ingyen vannak…

Szóval hó végén is sokan vásárolnak ilyen helyen, mert ugye ami kell az kell, és amikor a gyerek rágja a füled, hogy cikizik a turis cuccai miatt, akkor öszeszorítod a fogad és valahogy kifizeted, de van erre szükség? Annyira márkafüggő társadalom lettünk, hogy ciki ha a gyereket nem nike, puma, vagy addidas cipőben feszít, vagy ha éppen te a tescoba nem egy retro vagy saxoo gatyában mész? Miért fontosabb sokszor a drágább cucc, mint mondjuk az, hogy minden nap legyen zöldség, gyümölcs a hűtőben?

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük